tisdag 7 december 2010
Svarta tavlan
onsdag 1 december 2010
Lite uppdateringar
Jag tänker ta nya bilder, är ganska klar över hur jag ska gå till väga. Texten jag ska ha med är en annan femma. Funderar fortfarande på en talande text som bra beskriver innehållet. Däremot har jag tänkt göra det ganska "enkelt" för mig den här gången. Inte en massa strul i datorn, utan rakt på "rödbetan" istället. Så jag har anammat M:s förslag om att måla en skiva med griffeltavlefärg.
Jag hade en rejäl masonitskiva i förrådet så den kom väl till pass. Inväntade lönen, köpte mig en burk färg och gick till verket. Fast först var jag tvungen att inhandla ny roller eftersom den jag hade inte dög (och lacknafta eftersom färgen är oljebaserad). Mycket tid försvann på att inte ha rätt grejer från början, men nu har jag målat skivan två gånger med griffeltavlefärgen. Även här väntan eftersom färgen måste torka 24 timmar emellan varje strykning.
tisdag 23 november 2010
Framför whiteboarden snarare än svarta tavlan
Jag kan inte låta bli att tänka på Ann Boglinds föresläsning om skrivstrategier den 9/11 2010. Väldigt matnyttig. Men, vad jag framförallt kommer ihåg är hur hon beskrev två olika sätt att ta sig an en uppsatsskrivning. Den ena kallade hon för planerare; en person som planerar allting i huvudet innan den går till handling. Suck :)! Äntligen någon som förstår! För så är det, jag måste älta allting fram och tillbaka innan jag anser det vara mödan värt att sätta igång. Jag måste först ha en, som jag ser det, hållbar idé innan jag kan börja. Det kan ju ta tid ibland som alla vet. Den andra typen då? Jo, det är en person som GÖR! Hela tiden!
Hon beskrev det ganska lustigt; hur hon själv tillhör den där typen som gör, medan hon själv har skrivit ihop med personer som tillhörde planeraren. Själv väntade och väntade hon på att den andra personen skulle ha någonting att visa upp, för själv gjorde hon ju hela tiden. Inte perfekt, men i alla fall någonting. När väl den andra personen kommit till skott visade det sig att uppsatsen i stort sett var klar och i stort sett felfri. Nu menar jag inte att jag tänker vara sen i startgroparna den här gången, för jag har en ídé som jag vill jobba med och inte heller anser jag, att även om jag många gånger varit ute i senaste laget, jag skulle ha kammat hem en fullpoängare. Nej, men att planera i huvudet innan jag sätter igång med någonting det gör jag och det står jag för.
Än så länge har jag bara ett första foto (utkast) som jag tänker jobba och experimentera med. För det första tänker jag förstora upp bilden ovan i den storlek jag tänkt mig och ha som övningsobjekt. Skriv med tusch direkt på bilden och se hur det blir. Jag hade ju tänkt mig en svart tavla, men jag undrar om inte vit bakgrund också skulle gå? Jag får pröva mig fram. Hur som helst, det här är inte slutversionen. Jag tänker ta ytterligare bilder. Kommer också att jobba i Photoshop och försöka lägga in digital text.
Jag ville gärna jobba med OH-bilder, men det blev bara en enda kladdig sörja tyvärr! Går det möjligen bättre att skriva ut på HDK?
måndag 15 november 2010
Uppstart ...
Hur som helst, på torsdagen var jag och såg Elisabeth Ohlson Wallins utställning Jerusalem. Starka bilder! Fast det jag tog med mig därifrån när jag började tänka på min egen gestaltning var den självlysande hebreiska texten man såg på vissa av hennes bilder.
Jag fortsätter nämligen min gestaltning utifrån min tänkta C-uppsats och den digitala miljön i skolan. Jag vill belysa hur de olika lärostilarna från förr till nu lever parallella liv med varandra samtidigt som vi tar stora steg ut i den digitala världen och kanske glappet däremellan. Här kommer den självlysande texten in. Jag tänker mig en skolmiljö med katederundervisning och gammaldags lärarinna som skriver på svarta tavlan med krita, men texten hon skriver blir självlysande och digital. Fotografi eller (foto)collage. Ska skissa mycket, googla och ev göra tankekartor. Jag tänker mig också en ganska stor bild, för jag vill bara ha en bild, som förhoppningsvis säger ganska mycket.
Ja, det här är i alla fall ett första utkast.
tisdag 24 augusti 2010
Dags att examineras!
Jag har fördjupat mig i kärnkraftsdebatten och följt diskussion samt beslut i riksdagen från den 17 juni i år. En segdragen historia som visst varade i si så där åtta timmar. Jag talar om protokoll 2009/10:139 som finns att tillgå på regeringens hemsida för den som är intresserad.
Mitt arbete handlar om min första spontana reaktion jag fick av den debatt som framförallt har förts i medierna och hur jag uppfattade det hela.
Det färdiga resultatet
söndag 22 augusti 2010
Politiskt hot
fredag 18 juni 2010
Har börjat tänka om
Min första tanke blev att jag skulle fotografera och sedan göra avbildningar i andra tekniker som exempelvis teckning eller bygga av andra material. Det finns fortfarande kvar och jag skulle kunna tänka mig att börja så, men mer och mer har en annan tanke dykt upp ...
Jag kan inte låta bli att tänka på det färdiga resultatet. Jag ser framför mig en teckning/målning med blandteknik och ev olika andra material inkorporerade i den. Motivet är ett stort svart framtonande kärnkraftverk i bakgrunden och framför står ett ensamt mindre vindkraftverk med ett stort rött kors istället för vingar. Lite grand i Anselm Kiefers anda.
Vad jag vill säga med det här är att jag utgår ifrån den nya energipolitik som alliansen saluför, nämligen att öppna upp för nyetablering av kärnkraften och vad det kan få för effekt på den mer miljönära satsningen. Det är problematiken jag utgår ifrån.
Kommentera gärna.
torsdag 20 maj 2010
Så var det det där med att bli ...
Hur stort blev inte mitt motstånd mot det här projektet! Det växte ut i proportioner jag inte riktigt hade tänkt mig! Blotta tanken på vad det var jag höll på med fick mig att tvärbromsa! Det innebär inte att jag slutade tänka ... tvärtom, men hur jag skulle fortsätta och vilken infallsvinkel jag skulle ta och hur göra?
Från början var jag väldigt inne på vad jag skulle göra, men jag hade en slags tanke om att göra mitt plakat med affischen och sedan ligga på lur och fotografera och så se vad som skulle dyka upp i lokaltidningen typ. Men handledningen jag var med på sist fick mig att inse att det behövdes mer än bara det. Jag fick kalla kårar därför att jag plötsligt fann mig innästlad i datorernas förtjusande värld igen, vilket jag inte riktigt hade tänkt mig (med tanke på mitt förra projekt). Påminde mig också om projektet vi hade i Samtidskonsten som Läromedel och kände att det där har jag redan gjort.
Jag var tvungen att komma över det hinder jag såg växa upp framför mig. Till slut kände jag mig mogen att börja igen - sent om sider, men jag känner mig fortfarande trevande fram, är inte säker på hur jag ska sy ihop det hela.
Laddade ner en trial version av Photoshop CS5 härom dagen, men insåg att jag skulle behöva Illustrator precis som Åsa föreslog (jag ångrar verkligen att jag inte tog emot ditt erbjudande om hjälp härom veckan). Så idag tänkte jag åka in till HDK och bänka mig i datasalen, men höll på att cykla in i ett massivt åskoväder på väg mot bussen, så jag resignerade och åkte hem igen. Väl hemma laddade jag ner en trial version av Illustrator CS5 och började läsa in guiderna för hur man går tillväga. Vad hände då? Jo strömmen gick och var borta en stor del av kvällen. Åskan låg rakt över hustaken under ett par timmar och det small så det skakade i huset. Fick dra ur kontakterna ur väggen och det blev inga "kurser" på internet. Så jag försökte att komma underfund med programmet själv. Lättare sagt än gjort. I vilket fall som helst ska jag åka in tidigt imorgon bitti och försöka på skolan och se hur det går där.
Förutom mina sena försök att göra min affisch har jag sparat urklipp i GP och Kungälvs-Posten om vindkraftsdebatten och laddat ner lite artiklar från internet. Det ska gå att ladda ner 3-D-bilder av kommunens vindbruksplan också.
Hur har jag då tänkt mig det hela? Jo, jag skulle vilja få gjort min logotyp och affisch/er klart innan helgen och satt upp dem tidigt på söndagsmorgonen. Förhoppningsvis inte så många uppe och ute då. Jag vill ju inte bli igenkänd. Skriva insändare med loggan i Kungälvs-Posten till nästa vecka och göra en hemsida. Måste jag gå vägen via Facebook och Twitter? Vet inte om jag är beredd på att breda ut mig så. Eller varför inte bara presentera det hela som en plan för genomförande utan att egentligen gå hela vägen ut? Det blir nog inget plakat förresten. För stort och otympligt, vet inte hur jag ska kunna frakta eller härbärgera det. Återstår att klistra/fästa upp affischer på väl synliga platser.
Jag tänker på en konstnär som jag inte kommer ihåg namnet på som gjorde en installation till infarten av en av Hallands städer (kommer inte ihåg vilken där heller), bara en enkel skylt: FÖRLÅT! Behöver det egentligen vara så mycket mer? Jag vill förenkla, utan att för den skull banalisera!
Slutligen några ord från en av våra stora samtidskonstnärer:
"De flesta anser att det är viktigt med åsikter när det gäller konst. Men fakta är mycket intressantare". Ernst Billgren
En intervju i finländska Hufvudstadsbladet där han också sa att:
"Åsikter ligger för det mesta i vägen för hur något är. Ju mindre man tycker desto större möjligheter för att upptäcka världen har man".
Jag är böjd att hålla med.
tisdag 4 maj 2010
Examensarbetet
Det finns en elektronisk blankett på GUL:s öppna sidor (på studentportalen tror jag), eller så kan man gå direkt till länkarna:
För LAU370: http://q-steps.proof.se/enkatpoll.asp?ProofID=7588
För LAU390: http://q-steps.proof.se/enkatpoll.asp?ProofID=7589
För LAU395: http://q-steps.proof.se/enkatpoll.asp?ProofID=7590
Ytterligare info finns på www.ufl.gu.se/utbildning/examensarb/
och www.sociology.gu.se/lararprogrammet/.
Väl mött!
måndag 3 maj 2010
Fortsättning på kärnkraftsdebatten
Hade funderat på att göra en modell med kärnkraftverk och små skyltar i förgrunden, men det kändes egentligen inte relevant för mitt slutprojekt, vilket jag redan har börjat planera för. Modellen kändes redan gjord på något sätt.
Hur som helst tänker jag använda mig av det faktum att det är valår i år och leka med politiska statements angående kärnkraften och alternativ- eller vindkraften i synnerhet. Upprinnelsen till det är den "ever on-going" debatten i Kungälvs kommun angående vindkraftverkens vara eller icke vara. En mer eller mindre infekterad debatt. Somliga kommuninvånare tycker att de har en förfulande liksom bullrig inverkan på livsmiljön + alla andra aspekter man kan komma på för att inte införa vindkraften.
Så mitt bidrag till debatten skulle vara att göra plakat med egenhändigt tillverkade affischer av dels symbolen mot atomkraft, men också en egendesignad symbol snarlik den förra, men med vindkraften som logga istället. Signerat LOKAL KVINNOKRAFT. Har tänkt mig att placera plakatet som en rondellhund i (tror jag) centrala Kungälv och se om det kommer att väcka någon debatt och dokumentera det hela. Är oerhört nyfiken på vad konsekvensen kan bli.
Jag har försökt att göra en ny symbol med hjälp av Paintnet, men upptäckte att det värdelösa i att försöka rita med musen. Så jag åkte iväg till MediaMarkt tidigare idag och köpte ett Wacom Bamboo Fun ritbord, så nu ska det bli andra grejer av. Måste få till det ganska omgående eftersom jag behöver tid att dokumentera också. Hoppas att det kan skapa debatt. Det är ju ingenting i stil med Lars Wilks rondellhund av Mohammed, men i alla fall ...
Skulle ha lagt ut en skiss över hur jag tänkt mig mina symboler, men som vanligt med tekniken, nu kan jag inte få överföringen från telefonen till datorn att fungera :( Kan hända har jag tappat mobilen i golvet en gång för mycket?
tisdag 20 april 2010
Konsekvenser
Jsg väcktes till liv av ett inlägg i GP under FRIA ORD 100416 av en Bryan McHugh prof em
Här följer hans replik till Lennart Rundqvist 11/4:
Kärnkraften är etablerad - och pålitlig
Hade vi upprätthållit kompetensutveckling inom området - och icke lagt förhoppningar på annat håll - hade vi kunnat bibehålla vår tidigare så bra driftsstatistik. Ordet hysterin passar bättre på motståndssidan tycker jag. I en värld där 53 kärnkraftsanläggningar är i uppförande (och 156 i planering) just nu och där endast kolkraftverk svarar för en större andel av den globala elproduktionen kan man inte säga annat än att kärnkraftsteknologin är ett etablerat inslag.
När det gäller kostnaderna för kärnkraftverk kan jag säga - med utgångspunkt från mina erfarenheter inom kärnkraftsindustrin i Sverige och USA - att uppskattningar av ekonomin görs bäst av dem som skall finansiera verken. Utomstående kan bara gissa.
Lennart Rundkvist citerar källor med negativa slutsatser om kärnkraftsekonomin. Det finns många andra uppskattningar gjorda av motsats åsikt. Som vanligt när det gäller kärnkraftsdebatten gallras det kraftigt bland källorna för att finna passande åsikter.
Vill samhället ha en pålitlig energikälla är det bara kärnkraften att ta till (om icke vattenkraften kan byggas ut) och då får samhället acceptera de kostnader och annat obehag som följer därmed (Min kursivering).
Jaha ... nu har jag ju inte läst Lennart Rundqvists insändare, men med inlägget jag läste och tonvikt på det sista lilla stycket kunde jag inte annat än erinra mig mitt tidigare motstånd mot kärnkraft. Ingen aktiv kämpe, men dock en övertygad nejmotståndare som röstade mot kärnkraften den 23 mars 1980. Som ni kanske känner till fanns det från början bara två alternativ, för eller emot. När regeringen såg att opinionen gick åt nejhållet skapades ett tredje alternativ; en hårfin skillnad till ja-alternativet (det jag personligen kallade nja-alternativet). Skapandet av det tredje alternativet gjorde att de som inte visste om de skulle lägga sin röst på ja- eller nejsidan lade den på det nya alternativet, vilket gjorde att ja-sidan fick majoritet. Strategi från regeringens håll och ingenting annat enligt min och många andras mening. Om man blev förbannad ... ? Vad de olika altenativen stod för kan man gå in och läsa på t ex kärnkraftsinformation.se. Märket nedan påminner om den tiden.
Hursomhelst, det var kärnkraften + Fredrik Wretmans Looking for Alice Fine (nedan), som jag läste om i någon kulturspalt som fick mig att tänka i banor om konsekvenser. För vad var det då som fick mig att reagera som jag gjorde. Jo, som alltid när jag konfronteras med kärnkraftens förträfflighet formulerar jag instinktivt frågorna ... men, avfallet då? Hur kan man prata om att utveckla kärnkraften när man inte har löst avfallsproblematiken? Är det verkligen rätt att lämna över det här till kommande generationer? Det är lätt att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att allting är som det ska. Men, konsekvenserna är det någon som tänker på dem?
Enligt Vattenfall har man ju det säger man och kan visa upp det här tjusiga diagrammet. Enligt dem handlar det om ca 15-25 ton avfall/år. Vilket på 50-60 år genererar 12000 ton. Exemplet nedan föreställer arenan Globen och en visuell översikt om vilka mängder det handlar om. Ser för all del inte så mycket ut om man betänker tidsrymden, men är det hela sanningen? Strålningen avtar säger man, men inte hur lång tid det tar (flera tio tusentals år enligt vissa källor). Förespråkarna tar inte heller upp vad följderna kan bli om uranet hamnar i fel händer och så vidare, eller om de allvarliga olyckor som faktiskt kan inträffa. Med tanke på Alliansens nya elförsörjningslinje och försök till utveckling av kärnkraften kan jag inte annat än undra över vad konsekvenserna kan bli.
fredag 16 april 2010
Jag har gjort något jag aldrig gjort förut ...
Så här fint blev resultatet. Trätrall av Akacia, inhandlat på IKEA. Vad jag inte vet riktigt och som jag har försökt klura ut på nätet, är om akacian är underhållsfri? Det verkar så, men jag är inte säker. Är det någon som vet?
onsdag 14 april 2010
"Tidningsanka"
Anna Anka om sd: "Alltid bra med nya partier".
Jag tror till och med att man har kunnat läsa det här i tidningen. Snacka om tidningsanka!
tisdag 13 april 2010
DAGENS UPPGIFT:
Avstamp
måndag 12 april 2010
Återanvändning
fredag 9 april 2010
torsdag 8 april 2010
onsdag 7 april 2010
Att bryta mot lagen
tisdag 6 april 2010
Sannas assignment
Min goda gärning, om man vill tolka det så, var att besöka en gammal dam idag som kom hem från sjukhuset för några dagar sedan. Dessutom har hon känt sig tvingad att lämna ifrån sig sin hund eftersom hon inte har känt sig riktigt kry på sistone. Därför tänkte jag att jag ville besöka henne med en blomma eller någonting annat i den stilen för att muntra upp henne lite.
Blomsteraffären hade slagit igen, så det blev en budapestbakelse till teet och en trevlig pratstund.
En liten gärning som kanske ger ett plus på karmakontot, fast ingenting jag tänker på för att jag ändå hade tänkt göra det. Däremot blev jag medveten om att det är karma jag skapar.
onsdag 31 mars 2010
Adjö!
Auf Wiedersehen! Arrivederci! Tschüss!
Hivás! iadiós! Hej då! Adieu!
iHasta luego! Farewell! Ciao! Adeus!
Tot kijk! Tchau!
tisdag 30 mars 2010
Sårad
Såret var egentligen mycket större - rättare sagt - fingret var nästan av strax ovanför nageln där jag numera har två blekta ärr.
Intressanta saker i farliga situationer
Den här boken har jag länge tänkt köpa och läsa. Kanske blir det av nu.
Problem med servern tydligen. Jag antar att ni andra har haft samma. Blev sent därför i alla fall.
Nyheter
måndag 29 mars 2010
Dansande person
Eftersom jag inte har någon videokamera, utan bara kan filma med mobilen, och det bara fanns mig själv att filma just nu (det är inte lätt med mobilen) valde jag att gå in på Youtube och filma av ett klipp med mobilkameran. Sedan konvertera till AVI för att sedan ladda över den till bloggen. Valde också att filma utan ljud. Kan ju knappast gå vägen via Youtube, så det är bara att vänta. Har kanske gjort en olaglig grej, vem vet något om det?
Mitt livs historia
Att leva på landet och en bondgård som jag gjorde gör att det inte kryllade av lekkamrater, det var en bit mellan gårdarna och andra barn. visst fanns det barn någorlunda nära, men tillräckligt långt bort för att jag ganska mycket skulle vara hänvisad till mig själv. Fast det gjorde egentligen ingenting. Jag var oerhört kreativ som barn, både på ett positivt och kanske också ibland ett lite mindre positivt sätt. Fuffens och rackartyg låg inte långt borta. Om jag inte hängav mig åt nyss nämnda kategori levde jag i min egen lilla värld. Jag älskade att spela piano, började spela för pianolärare när jag var sju år. Släppte ofta skolväskan på golvet i hallen och gick direkt in och satte mig vid pianot. "Nu är Anette hemma", brukade min mamma säga. All besvikelse, glädje eller ilska lät jag gå ut över instrumentet. Ofta till många i familjens förtret. Eller också kunde jag breda mig en stor hög med mackor ta med mig upp på mitt rum och läsa. Allt möjligt. Jag hade en moster som gärna gav mig böcker i present. Hemsöborna var en sådan gåva som jag uppskattade mycket fastän jag inte var så gammal. Den boken gjorde ett starkt intryck som jag minns tydligt än idag. Jag brukade också undersöka vad som fanns i bokhyllan i hemma och läste gärna vuxenböcker som barn. Fantomen och Kitty-böckerna var favoriter också så klart! Så tecknade jag och målade jag! Jag kunde sitta i timmar på mitt rum och hålla på och hitta på olika historier om det jag tecknade (oftast personer). Hade t o m en egen tecknad saga som handlade om de två nallarna Nalle och Maja. Jag brukade teckna och berätta samtidigt för mina två mindre syskon.
Så hade vi djur ... katter och hundar, höns, får, kor och grisar. Min lillasyster hade även hästar, vilket aldrig har varit ett av mina favoritdjur. Jag höll mig till hundar och katter. Det förhållandet håller i sig även idag, med förbehåll på katter (syrran gillar fortfarande hästar). Faktum är att jag aldrig har lockats av jordbrukslivet fastän jag är uppväxt på landet. Däremot trivs jag inte att bo i lägenhet som jag gjort hela mitt vuxna liv. Jag har alltid en längtan till att bo i rogivande lantliga omgivningar. Ett ställe att hämta kraft och inspiration ifrån. Jag väntar bara på att den rätte ska dyka upp så att jag slipper att bo där ensam. Hoppas han kommer snart.
Ettan och tvåan tillbringade jag i en integrerad ett- till tvåskola (läs byskola). I trean till sexan tillbringade jag tiden i en annan skola på landet där jag hade min pianolärare som magister i fyran t o m sexan. Det var en tid som präglades av mycket sång, musik, gemenskap och skapande. Den perioden har präglat mycket av hur jag ser på skapande och kreativitet idag. Magistern var inte rädd att gå utanför ramarna, något som jag ser som ganska ovanligt för den tiden (1960-talet).
Hu då när jag tänker tillbaks på högstadietiden (70-talet). Klassen från landet splittrades upp i redan existerande klasser i den "stora" staden Kungälv. Inte lätt för någon från en trygg och närande miljö på landet. Lite utklassning blev det och jag tappade totalt intresset för skolan efter att tidigare ha trivts som fisken i vattnet. Det var bara ett par ämnen som jag excellerade i. Teckning (som det hette då) var ett av dem. Jag var så less att jag började gå i lära hos en damfrisör efter nian, men det varade inte så länge. Exem gjorde att det jobbet inte var någonting att tänka på för mig.
Så följde en rad olika jobb och inläsning av en del av gymnasiekompetensen på kom-vux tills jag var si så där tjugo år. Under den här tiden hann jag förlova mig och bryta upp och inte långt efter det träffade jag min dotters pappa som jag gifte mig med. Vi var inte gifta så länge dock, det var mest konvenansen som gjorde att jag stadgade mig just då. Efter fyra år, när dottern var fem år, skilde vi oss. Jag hamnade i en livskris, började söka mina andliga rötter och utforska vad jag ville göra av resten av mitt liv. Vadå trettioårskris!
Tankar på att utbilda mig till lärare eller arktitekt började formas i mitt huvud och jag fortsatte att bygga på mina gymnasiebetyg, men verkligheten kom ikapp mig. Jag blev sjuk (inte livshotande) och tvingades till en ganska långvarig konvalescens, vilket gjorde att jag återigen började ifrågasätta min framtid och vad jag skulle försörja mig med. Testade mig till och med på arbetsförmedlingen för att se vad som skulle passa mig. Teknisk ingenjör!? Oj! "Du har exceptionellt bra resultat på siffertesten. Du borde verkligen utbilda dig inom det här området. Du är dum annars", sa de. Hmmm ... jaaa ... Byggnadsingenjör med inriktning på ekologi! Det kunde nog vara någonting, men ... Nej! Jag har verkligen inte lust att ta mer studielån nu, tänkte jag. Så jag började jobba igen, inom tillverkningsindustrin ... tills jag helt enkelt fick nog. Från en dag till en annan sade jag upp mig och började plugga så fort tillfälle gavs. Först till friskvårdterapeut och sedan på universitetet till lärare och här är jag nu. Jag kan tillägga att jag gick en massa andra utbildningar och kurser innan jag började plugga på "riktigt". Allt ifrån alternativa kurser i healing till intuitivt måleri i Köpenhamn och allt möjligt däremellan.
Visst kan livet vara bra kringelkrokigt!? Mitt liv i ett nötskal!
onsdag 24 mars 2010
Så var det då dags ...
... och jag har faktiskt lyckats få ihop någonting. Att "bosätta" sig i datasalen på HDK var det som gjorde susen. Hoppas att resten också flyter på som smort
Jag har fått tag på en bildskärm att visa filmen på. Lite otympligt att frakta men det ska nog gå bra.
söndag 21 mars 2010
Jag får krupp!
tisdag 16 mars 2010
Filmer på gång ...
Mitt dilemma med ny dator och ny teknik (har uppdaterat till Vista från Windows XP) är att få ihop allt material till en sammanhängande helhet.
Ska åka in tidigt imorgon bitti och arbeta på datorerna på skolan. Behöver få ett helhetsgrepp på det hela nu om det över huvud taget ska bli någonting av det jag håller på med.