Gunilla Granaths föreläsning om hur hon följde eleverna på högstadiet var insiktsfull och väldigt värdefull att ta del av. En mycket närvarande föreläsare som också såg oss studenter och skapade ett forum där hon också tog del av våra erfarenheter. Det är intressant också att se hur det socio-kulturella perspektivet kommer igen överallt genom utbildningen.
Frukostbuffén missade jag den här veckan, så jag missade tyvärr också filmerna som skulle ha varit bra. Jag fick dock länken så att jag själv ska kunna gå in på nätet och titta, men har tyvärr inte hunnit det ännu. Överlag tycker jag annars att det har varit intressanta och sevärda filmer vi fått se.
Jämställdhetsdagen var jag inte närvarande på heller, men fick reda på lite av vad det hade handlat om genom några av mina studentkamrater.
Så här långt i terminen ser man hur allting så sakteliga vävs samman genom föreläsningar och annat, bland annat Bengt L:s båda seminarier i bildpedagogik. Visst, man behöver den teoretiska delen också, men nu var det länge sedan vi fick sätta tänderna i någon kreativ uppgift. Det ska därför bli spännande att börja med examensuppgiften.
Rasoul Nejadmehrs föreläsning om interkulturell pedagogik var speciellt inspirerande, men det var också intressant att ta del av Oskar Brobergs föreläsning: Identitet i tid och rum, från ett ekonomisk-historiskt perspektiv.